Νέα

Η Amazon επενδύει στην Ελλάδα, παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις

Η Amazon επενδύει στην Ελλάδα, παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις

Η Amazon, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, παρά τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.Στις 12 Ιανουαρίου 2024, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το πρώτο της ηλιακό πάρκο στην Ελλάδα, με ισχύ 100 MW. Το πάρκο θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Βοιωτίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και 20 μόνιμες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Η Amazon ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανοίξει ένα νέο γραφείο στην Θεσσαλονίκη, το οποίο θα επικεντρωθεί στις πωλήσεις και την υποστήριξη πελατών. Το νέο γραφείο αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 100 θέσεις εργασίας.

Αυτές οι επενδύσεις της Amazon στην Ελλάδα είναι ένα θετικό σημάδι για την ελληνική οικονομία. Δείχνουν ότι η εταιρεία πιστεύει στο μέλλον της χώρας και ότι είναι έτοιμη να επενδύσει σε αυτήν, παρά τις προκλήσεις.

Η Amazon είναι ήδη ένας σημαντικός εργοδότης στην Ελλάδα. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.000 άτομα στην Ελλάδα, μέσω του γραφείου της Amazon Web Services (AWS) στην Αθήνα. Οι νέες επενδύσεις της εταιρείας αναμένεται να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Η επένδυση της Amazon σε ένα ηλιακό πάρκο στην Ελλάδα είναι επίσης σημαντική για τη χώρα. Η Ελλάδα προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η επένδυση της Amazon θα βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Συνολικά, οι επενδύσεις της Amazon στην Ελλάδα είναι ένα θετικό σημάδι για την ελληνική οικονομία. Δείχνουν ότι η εταιρεία πιστεύει στο μέλλον της χώρας και ότι είναι έτοιμη να επενδύσει σε αυτήν, παρά τις προκλήσεις.